Březnové přírůstky do knihovny :-)

29.3.15

Máme za sebou další měsíc a také další chváštačku.

Březen byl na knihy trošku bohatší než únor :-). A to znamená, další hromada knih na kupičce a velká radost :-D. Potřebovala bych ten čtecí čas nafukovací :-). Pojďme se tedy mrknout, co mi přinesl březnový "Ježuch"...


Dívka z Ďáblova močálu (80%) - ještě jsem nečetla, budu muset nejprve posbírat předchozí díly ze série a začít pěkně od začátku. Knihu jsem zakoupila opět od Markétky z FB Bazaru knih za vynikající cenu!

Čtvrtý díl série s vrchním komisařem Konradem Simonsenem.
Detektivní román o chladném cynismu a pohrdání lidským životem.
Jednoho jarního dne se skupinka lidí v černém audi vydává na odlehlou loveckou chatu v lese severně od Kodaně. V autě je i mladá africká žena — prostitutka. Chtějí ji potrestat za to, že se nechovala dost vřele ke klientům. Situace se však vymkne kontrole, Afričanka zemře a pachatelé její tělo potopí do nedalekého močálu. Jen čirou náhodou ho tam později najde lovecký pes.
Nikdo netuší, kdo nalezená dívka je, nikdo ji nepohřešuje. Vrchní komisař Konrad Simonsen se svým týmem postupně zjišťuje, že zavražděná Afričanka je klíčem do světa obchodu s bílým masem, prostituce a pokerových heren. Světa boháčů, kteří na tom všem skvěle vydělávají a rozhodně se svého výhodného „podnikání“ nehodlají vzdát.m, prostituce a pokerových heren.




Nezbytná smrt Lewise Wintera (93%) - právě mám rozečteno, aktuálně jsem na str. 52/235. Mohu zatím jen říct, že je to velmi zvláštní kniha...ještě stále si zvykám na styl psaní. Je to vyprávěno nebo spíše popisováno přímo čtenáři. "Začíná to telefonickým hovorem. Nenuceným, upovídaným, přátelským, žádná práce. Domluvíte si schůzku, v neutrálním prostředí, nejlíp na veřejnosti. Musíte být opatrní, bez ohledu na volajícího, bez ohledu na místo schůzky." -nu...pro mě nezvyklé :-)
Knihu jsem opět zakoupila u Markétky, bohužel bez přebalu a dříve než byla vystavena na prodejních pultech. Recenzi čekejte brzy ;-).

Devětadvacetiletý muž žije sám ve svém glasgowském bytě. Zazvoní telefon. Neformální konverzace, z které ale vyplyne pracovní nabídka. Stopy najdeš, když víš, kde je hledat. Je to expert. Samotář. Na volné noze. Další kšeft je jen další kšeft, ale co když chce tahle organizace víc? Setkání v klubu. Nabídka. Stručná. Cíl: Lewis Winter. Je těžké dobře zabít. Lidi, kteří to dělají dobře, to vědí. Lidi, kteří to dělají špatně, poznají zlé způsoby. Zlé způsoby mají své důsledky. Strhující a poutavý román o temných vztazích a ještě temnější morálce. Nezbytná smrt Lewise Wintera představuje pozoruhodný a výrazný nový hlas v detektivním žánru.


Plavec (70%)- tak na toho se těším velmi! Opět koupě od M., která knihu velmi chválila. Doufám, že nezklame.

Hranice mezi státy mizí stejně jako hranice mezi přítelem a nepřítelem, pravdou a lží, minulostí a přítomností.
Začátek osmdesátých let, Damašek. Bezejmenný americký špion opouští své dvouměsíční dítě a nechává ho nejistému osudu. Celý život ho pak tíží vina, míří kamkoliv, kde mu nebezpečí a stres umožní zapomenout – do Libanonu, Afghánistánu či do Iráku.
O třicet let později mladá švédská zaměstnankyně Evropského parlamentu Klara Walldéenová narazí se svým bývalým přítelem Mahmúdem Šammúšem na citlivé informace o mučení během amerických tajných operací. Stanou se cílem agentů CIA, kteří jsou pověřeni utajit to, co by se mohlo stát mezinárodním skandálem.
V Bruselu mezitím oportunistickému švédskému lobbistovi Georgi Lööwovi přidělí děsivého klienta a temný úkol…

Mráz (80%) - opět od M. Knihu jsem si vybrala podle anotace, která se mi zdála hodně zajímavá, posuďte sami.

Saint-Martin-de-Comminges je malé městečko ve francouzských Pyrenejích, kde jsou zimy kruté a kde se nikdy nic moc neděje. Až dokud pracovníci vodní elektrárny nenajdou jednoho zimního dopoledne mrtvolu koně bez hlavy, částečně staženou z kůže, zavěšenou na nosném stožáru lanovky, která je jedinou přístupovou cestou na toto místo. Není to obyčejný kůň – patří totiž místnímu magnátovi Ericu Lombardovi. Martin Servaz, čtyřicetiletý velitel regionální kriminální jednotky v Toulouse, je naštvaný, že byl odvolán z vyšetřování brutální vraždy bezdomovce, aby se ujal tohoto nejpodivnějšího případu své kariéry.
Ve stejnou dobu přijíždí do nedalekého Wargnierova institutu, jež se specializuje na mimořádně nebezpečné a duševně choré vrahy, psycholožka Diane Bergová, která postupně zjišťuje, že ředitel ústavu využívá neortodoxní metody. Detektiv Servaz na mrtvole koně brzy identifikuje DNA, která patří jednomu z chovanců Wargnierova institutu. Ústav je ale tak zabezpečen, že není možné, aby se někdo z chovanců mohl dostat ven. A za několik dní je nalezeno první mrtvé lidské tělo. Martin Servaz s kolegyní Irene Zieglerovou musí využít všech svých schoností k vyřeření děsivého tajemství…
Vynikající kombinace série skutečně strašidelných zločinů, mrazivé atmosféry a houževnatého policisty dělá z této knihy napínavé čtení, během kterého budete až do konce hádat, kdo je vrah.

Zavři očka svý (77%) - přečteno a pořád jsem plná dojmů. Nechápu, že tato kniha nemá na DK vyšší hodnocení. Recenzi na knihu najdete ZDE.

Mohlo by se zdát, že Jillian Kanová má v životě všechno – úspěšnou kariéru architekty, nádherný domov, milujícího manžela a dvě skvělé děti. Jenomže za zavřenými dveřmi této idylické domácnosti je všechno jinak. Manžel Gordon svou ženu už devět let bije a ponižuje. Jill vše mlčky snáší, protože se jednak bojí o děti a jednak má pocit, že by jí stejně nikdo nevěřil – její muž je policista, který navenek působí jako vzorný manžel i otec rodiny. Situace se změní ve chvíli, kdy si Jill konečně uvědomí, že se Gordon nezastaví před ničím a že by ji byl schopen i zabít. V panice s dětmi proto uteče z domu. Když Gordon Jill obviní z únosu, začíná nerovný souboj, v němž na jedné straně stojí policie a federální agenti, kteří se uprchlíky vydají hledat, a na druhé pak žena, jež je odhodlaná za každou cenu ochránit své děti. Její jedinou zbraní je pravda, které však nikdo nevěří...

Marco (87%) - nečteno, bohužel ještě nemám přečtené předchozí díly ze série, ale chystám se na ně. Marco je 5 kniha ze série případů Carl Morck.

Patnáctiletý Marco touží jen po tom stát se dánským občanem a chodit do školy jako každý jiný. Jeho strýc Zola však vládne rodinnému klanu železnou rukou. Celá rodina Zolu uctívá jako boha a bojí se ho jako ďábla, zatímco on nutí Marca a ostatní děti žebrat a krást. Když ale Marco zjistí, že ho Zola pro vlastní prospěch hodlá zmrzačit, pokusí se o nemožné: uteče. Bohužel přitom náhodou odhalí nebezpečné rodinné tajemství a hra o život začíná. Podaří se mu využít všech svých schopností a něco dokázat? Měl by se obrátit na policii?
Prozatím neví, že mu v patách není jen rodina, ale i někdo další. Když na to přijde inspektor Carl Mørck, rozhodne se záhadného mladíka, který má zjevně co říct k případu pohřešovaného vládního úředníka, zachránit. Carl s kolegy Asadem a Rose pozvolna rozplétají nitky rozsáhlé korupční aféry, která je vede ze světa bankovnictví přes ministerstvo až do hloubi afrického pralesa.
Nevzalo si oddělení Q tentokrát příliš velké sousto?
Milovníci díla Jussiho Adlera-Olsena se mohou těšit na posílení řad vyšetřovatelského týmu o další zajímavou postavu…



Spatříš svoje anděly (82%) - já, velká obdivovatelka Lorny Byrne, prostě andělskou tématiku miluju, i když to někomu může přijít směšné...

Jak vlastně poznáte, že jsou andělé přítomni ve vašem životě? Jak je možné, že dokážou tolika lidem přinášet útěchu, uzdravení a inspiraci? Britská spisovatelka Theresa Cheungová, uznávaná odbornice na paranormální jevy, sny a duchovní růst, nabízí odpovědi na tyto otázky. Její kniha je především praktickým průvodcem, který vám pomůže porozumět poselstvím, díky nimž lze bezpečně procházet úskalími každodenního života


Pohodlné lži (61%) - hodnocení zatím nijak valné, ale anotace zněla lákavě, tak uvidíme. Jakmile je někde zmínka o psychologickém románu, tak to prostě potřebuju :-D

Jedno dítě, tři matky, dva otcové, nespočet lží a vynikající psychologický román. Když Tia zjistí, že je těhotná, její ženatý milenec Nathan románek ukončí s tím, že by se měla nechat dítě vzít. To však Tia odmítá. V hrůze, že by jí miminko neustále Nathana připomínalo, dá holčičku k adopci a malá Savannah se dostane do rodiny Petera a Caroline, která sice svou adoptivní dcerku miluje, ale taky jí velmi záleží na její kariéře. Když pak Nathanova manželka jednoho dne objeví v poště dopis se zpáteční adresou Tii, jež jejich rodinu už jednou téměř zničila, obálku otevře. Čeká všechno možné, ale rozhodně ne to, že z obálky vypadnou fotografie malého děvčátka podobného jejímu synovi…



Důvěruj mi (91%) - J. Lynn mě zatím ještě nikdy nezklamala a podle 91% hodnocení mě nezklame ani tentokrát, těším se moc...až budu mít zase chuť, přečíst si něco lehčího ;-). Série Wait For You.

Kniha od autorky Počkám na tebe (série Wait for you). Cameron Hamilton je metr devadesát vysoký sexy bůh s oslnivě modrýma očima, jemuž ženy padají k nohám. Jednoho dne mu do života vstoupí dívka jménem Avery. Avšak skrývá tajemství. Kniha psaná z pohledu Camorena Hamiltona.

Ten kdo odešel (87%) - tady si trošku nejsem jistá, jak se mi bude knížka líbit, jelikož mě první kniha této autorky trošku zklamala, ale dávám Lucy druhou šanci.

Riskovala byste budoucnost kvůli jedné noci s minulostí?
Molly Greeneová má všechny důvody být se svým životem spokojená. Nechce nic měnit. Chce, aby všechno zůstalo tak, jak je.
Její manžel Jack má jiný názor. Rád by založil rodinu, ale Molly se na to necítí připravená. Neschopnost učinit tak zásadní rozhodnutí začne nahlodávat doposud fungující vztah. Rozčarování narůstá na obou stranách...
V náhlém hnutí mysli se Molly rozhodne pro malou revoltu: pošle zprávu bývalému příteli. Co na tom, že nezávazně pozdravíte člověka, se kterým jste pár let sdíleli život? Jste přece dospělí a víte, co děláte. Nebo si to aspoň myslíte.
Molly svého unáhleného činu okamžitě lituje. To ovšem ještě netuší, jakou lavinu událostí ona zdánlivě nevinná zpráva spustí. Z Mollyina poklidného života se postupně stává peklo...



Zimní oběť (80%), Podzimní vražda (75%), Jarní mrtví (75%) - tyhle krásky mi ještě scházely do série Malin Forsová.



Hedvábník (86%) - tuto knihu jsem vyhrála na FB e-reading :-). Velká radost:-). Tentokrát dostal dárek můj PocketBook :-)

Když se spisovatel Owen Quine ztratí, jeho žena se obrátí na soukromého detektiva Cormorana Strika. Domnívá se, že se manžel sám uchýlil na pár dní do ústraní - stejně jako to už dříve udělal - a chce, aby ho detektiv našel a přivedl zpátky domů. Jakmile Strike zahájí vyšetřování, je stále jasnější, že za Quinovým zmizením je více, než si jeho žena připouští. Spisovatel právě dokončil rukopis nové knihy, ve které vykreslil velmi jedovaté karikatury téměř všech svých známých. Pokud by byl román vydán, rozvracel by životy - je tedy mnoho lidí, kteří by si mohli přát Quina umlčet.



Krvavý vítr (80%) - opět nákup u Markét, bez přebalu a opět dříve než byla na pultech :-) 
Brzy se do ní pustím, protože anotace mě vážně zaujala, tohle je prostě můj šálek kávy... Jde o první díl z trilogie, takže se máme na co dál těšit.

První díl trilogie o Larsi Winklerovi: samotáři, otci, bývalém pankáčovi - a jednom z nejlepších policejních vyšetřovatelů v Kodani. Krvavý vítr je detektivka z kodaňských ulic o rodině a zlu. A také příběh o tom, jak se z člověka stává vrah.
Během německé okupace pečuje mladá dívka o zraněného anglického pilota v utajeném sklepě. Zamilují se do sebe, ale jejich vztah bude mít fatální následky, jež se plně projeví až v současnosti, kdy morbidní vraždy otřesou Kodaní. Na ostrově Amager je nalezena zavražděná žena. Tělo je neporušené, ale oči má vyloupnuté s chirurgickou přesností. Kodaňský policista Lars Winkler se chopí případu. Brzy se objeví další znetvořené tělo. Vypátrat vraha není jediným Larsovým úkolem: opustila ho manželka, dospívající dcera Marie revoltuje a jeho nepřátelé na oddělení ho bedlivě střeží. Larsova minulost, která je mezi policisty už dlouho veřejným tajemstvím, ho dohání.



Muž jménem Ove (92%) - slyšela jsem, že komu se líbil Stoletý stařík, tak tomu se bude líbit Ove 
:-), proto tenhle nákup, opět u Markéty na FB

Ovemu je 59 let. Řídí saaba. To, že byl na pozici předsedy družstva vystřídán už před pár lety (což on sám považuje za převrat), mu rozhodně nebrání ve vykonávání funkce strážce pořádku. Samozvaného strážce pořádku.
Když se do protějšího domku přistěhují noví sousedé a místo pozdravu se jim jen tak mimochodem podaří nacouvat do Oveho poštovní schránky, spustí se kolotoč nečekaných událostí — začíná příběh o překvapivém přátelství, toulavé kočce a prastarém umění řídit. Příběh, který od začátku promění všechny, kdo se s Ovem dostanou do styku.
Román Fredrika Backmana o starém vzteklounovi odvedle komicky ztvárňuje řadu situací, které nám jsou důvěrně známé. Je to kniha, jež dokáže stvořit svůj vlastní svět, ale zároveň nám říká něco důležitého o nás i naší době. Příběh se nese ve stejném duchu jako film Lepší už to nebude s Jackem Nicholsonem.


Pět (89%) - nákup na www.ebux.cz v týdenní akci :-). Těším se na to! Geocaching už jsem párkrát vyzkoušela, tak uvidíme, jestli mě tato kniha od něj odradí :-D.

Na pastvině leží mrtvá žena. Zavražděná. Na chodidlech má vytetované souřadnice. Na označeném místě čeká příšerný nález: ruka zatavená do plastové fólie a hádanka, jejíž řešení vede ke schránce s další uříznutou částí těla.
V mimořádně ohavné formě geocachingu, moderní hře hledání pokladů s pomocí navigace, posílá vrah dvojici kriminalistů k dalším částem mrtvol.
Vyšetřovatelům ubíhá čas, tuší, že teprve na poslední zastávce dostanou do rukou zásadní dílek puzzle…


Sečteno, podtrženo...17 kousků :-D...To by šlo :-D

A taky to znamená, že duben bude zase chudší :-D. Mějte se a pokud už jste nějakou knihu z výše uvedených četli, tak si ráda přečtu váš komentář s názorem :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[