Na otočku do knihovny:-)

22.6.15
Dneska jsem prostě měla chuť zajít si do knihovny. Moc často tam nechodím, protože na čtení toho mám doma spoustu, ale proč se nejít jen tak pokochat? A jsme u toho, nepřinést si nic domů je téměř nemožné...

Nejsem si jistá, jestli bude tato kniha můj šálek kávy, ale i tak jsem po ní sáhla a nechám se překvapit.
***
Čtyřicetiletý psycholog Adrian Lockheart se rozhodne odejít z Velké Británie, aby unikl z pout krachujícího manželství i poměrně úspěšné, ale už dlouhou dobu stagnující kariéry, a do hlavního města Sierry Leone přichází krátce po skončení občanské války. V nemocnici se spřátelí s mladým charizmatickým chirurgem Kaiem Mansaryem, který žije jen svojí prací a vzpomínkami na osudovou lásku Nenebeh. Jeho prvním pacientem je umírající profesor historie, jenž zase Adrianovi postupně vypráví svůj životní příběh, v jehož centru stojí vztah s ženou jeho kolegy. 
Román britské spisovatelky Aminatty Fornaové, který se dostal do užšího výběru na Orange Prize a obdržel Commonwealth Prize za nejlepší knihu roku 2011, je několikavrstevným příběhem o osudech všedních lidí na pozadí nevšedních historických událostí a netušených hlubinách vášně a lásky, hraničící až s posedlostí.


Dům ozvěn - po této knize jsem sáhla záměrně. Tak nějak z anotace vím, že to bude příběh tajemný a já prostě miluju příběhy se starými domy opředenými závojem nadpřirozena a tajemna. A autorka sama je předzvěstí něčeho výjimečného.
***
Veliký starodávný dům na anglickém venkově získala Joss Grantová dědictvím po matce, kterou nikdy nepoznala. Když se pak s manželem a malým synkem do bývalého rodinného sídla přistěhují, začnou se dít záhadné věci. Vylekaná Joss postupně odhaluje dávná tajemství historie rodu, na němž ulpělo prokletí, a snaží se ochránit svou rozrůstající se rodinu i přátele. Reálný svět, zalidněný sympatickými postavami, je v příběhu konfrontován s temnou středověkou minulostí.


Pokud někdo z vás některou z knih četl, budu ráda, když mi zanecháte komentář s vlastním názorem, těch není nikdy dost :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[