Co mi padlo do oka #1

15.7.15
"Co mi padlo do oka" je vlastně takový můj Wishlist. Tady najdete knihy, které budou teprve vycházet a na které mám z nějakého důvodu zálusk. Ráda bych tyto příspěvky sepisovala každý měsíc a věřím, že vás jimi třeba inspiruji.

Co mi padlo do oka 07/2015


  • od K. A. Tucker jsem zatím četla jen knihu Deset malých nadechnutí, která mne naprosto uchvátila. Byla prostě skvělá, výborně psaná a měla i dobré téma. Dalším dílem je Jedna malá lež, kterou mám teprve připravenou ke čtení a doufám, že se k ní co nejrychleji dostanu, protože mám políčeno právě na tento, v pořadí třetí díl série Ten Tiny Breaths.
...Anotace...
Cain Ford zasvětil poslední léta svého života pomoci ženám, které zaměstnává ve svém striptýzovém klubu. Touží se zbavit dávného pocitu viny, ale zvolil opravdu správnou cestu, když obětoval vlastní osobní život? Charlie Rourkeová potřebuje zmizet ze světa a začít znovu, pokud nechce zemřít násilnou smrtí nebo skončit ve vězení – jenže jí přijde do cesty nečekaná překážka: láska, která ohrozí nejen ji, ale i muže, který pro ni znamená všechno.
KNIHA VYCHÁZÍ: 26.7. 2015 u nakladatelství Baronet.



  • Běsni a zuř - kniha je zařazena žánrově do thrillerů, takže nemůže být pochyb, potřebuji jí :-D. Nedávno ji MOBA nabízela k recenzi, ale bohužel se na mě právě u téhle knihy nedostalo, ty tři výtisky, které nabízeli, byly hned pryč. Nevadí, připisuji na seznam přání.
...Anotace...
Brigid Quinnová dlouhá léta sloužila u FBI jako návnada na nebezpečné sexuální predátory a do předčasné výslužby si odnesla řadu nepěkných zkušeností a trpkých vzpomínek. Nyní se ve vyprahlém arizonském Tucsonu snaží nevyčnívat z davu a žít všední život snovým manželem Carlem a se dvěma psy. Vše se ovšem mění v okamžiku, kdy ji dostihne temná minulost a řidič dálkových kamionů Floyd Lynch se dozná k nechvalně proslulé sérii vražd na Route 66, Brigidině velkému nevyřešenému případu, při němž navíc došlo k únosu a zabití její mladé chráněnky Jessiky. Lynch výměnou za doživotí policii nabízí, že zavede vyšetřovatele k Jessičinu nikdy nenalezenému tělu…
KNIHA VYCHÁZÍ: 18.7. 2015 u nakladatelství MOBA.


  • Duel je už dvanáctý díl v sérii Erlendur. Arnaldur Indridason patří mezi severské špičky a všechny jeho knihy jsou celkem slušně hodnoceny. A já prostě severskou krimi miluju. Proto byla moje volba při vybírání recenzního výtisku u MOBA jasná. Bohužel jsem nečetla žádnou jeho předchozí knihu, ale teď se aspoň ukáže, jestli Indridasona zařadím mezi své oblíbence.
...Anotace...
Reykjavík v létě 1972 doslova pulzuje. Všude je cítit nervozita a napětí. Celé město žije mistrovstvím světa v šachu, protože uprostřed studené války se Rus Boris Spasskij utkává se svým americkým vyzyvatelem Bobbym Fischerem. Když přípravy na jejich duel vrcholí, je v jednom z kin nalezen mrtvý mladík. Probodnutý nožem. Všichni jsou tím šokováni. Z jakého důvodu by někdo vraždil patnáctiletého chlapce? Má jeho tragická smrt něco do činění s duelem velmocí na šachovnici? Nebo za tímto strašným činem vězí něco úplně jiného?
KNIHA VYCHÁZÍ: 30.7. 2015 u nakladatelství MOBA.


  • Co po ní zůstalo je nový thriller od Joty. Stačí si přečíst větu na obálce a upoutá vás určitě taky: "Pravda bolí chvíli, ale lež bolí napořád."
...Anotace...
Podivná, zbytečná, nesmyslná. Tak se jeví smrt pětadvacetileté Alice všem, kdo si ji pamatují jako veselou a vitální dívku s chutí do života. Byla to nešťastná náhoda, sebevražda, nebo jí někdo pomohl? Všichni, kdo ji měli rádi, truchlí nad její ztrátou a leckdo si klade otázku – jaká vlastně byla Alice ve skutečnosti?
Její bývalý profesor Jeremy Cooke je touto myšlenkou tak zaujat, že se rozhodne znovu poskládat Alicin život z toho, co po ní zůstalo – spolu s ním se postupně probíráme deníkovými záznamy, dopisy i internetovými texty, jejichž prostřednictvím autor rafinovaně odhaluje kousek po kousku znepokojivé skutečnosti.
Pravda, která vyplouvá na povrch, nemusí být každému příjemná. Odhaluje bolestná zákoutí duše, tajemství, se kterými se nikomu nesvěřujeme, skutečnosti, na které bychom nejraději zapomněli.

Pravda bolí chvíli, ale lež bolí napořád.
Psychologický thriller Co po ní zůstalo je prvotinou T. R. Richmonda, oceňovaného britského novináře. Práva na překlad byla prodána do dvanácti zemí.
KNIHA VYCHÁZÍ: 15.7. 2015 u nakladatelství JOTA.



  • Nevěsta ze zámoří je dílem české autorky Hany Marie Körnerové. Knihu jsem získala k recenzi a moc se těším až přijde. Příběh je, oproti tomu co většinou čtu, trochu odlišný. Ale i tak mě anotace zaujala a čekám od knihy příjemně strávené chvilky. Těším se na tu exotiku a zápletku. 
...Anotace...
První světová válka vzala Julii nejen manžela a malého syna, ale i domov a chuť do života. Uchýlí se do domu své provdané sestry, ale dobře cítí, že je na obtíž. Z ciziny se na krátkou dobu vrací Juliin strýc a nabízí neteři zajištěnou budoucnost – sňatek s krajanem, který hledá manželku ze staré vlasti. Julie po krátkém váhání souhlasí a odjíždí z Čech na ostrov v Karibském moři. Netouží hledat novou lásku, ale jen útočiště a zapomnění. Čeká ji však daleko víc. Exotická příroda, zcela jiná společnost a manžel, jehož minulost je opředena tajemstvím. Navíc je tu i nebezpečná sokyně, která s Julií rozehraje hru na život a na smrt.
KNIHA VYCHÁZÍ: 30.7. 2015 u nakladatelství MOBA.


zdroj: www.bux.cz, www.databaze.cz., další zdroje v odkazech

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[