UNBOXING 02/2016_4

19.2.16
Krásný pátek všem, 
mám tu pro vás opět rozbalovačku. Jsou to dva balíčky a oba obsahují recenzní výtisky. 
První je z nakladatelství MOBA a druhý z nakladatelství Omega.




7 dní
Jihoafrický policejní sbor čelí největší možné hrozbě – neznámý odstřelovač si vybral za cíl policisty a vyhrožuje, že se budou útoky opakovat každý den, dokud nebude zatčen vrah mladé ambiciózní právničky Hanneke Sloetové. Benny Griessel je proto povolán k vyšetřování čtyřicet dní starého případu, který uvázl na mrtvém bodě. Kvůli chybějícímu motivu a výraznějšímu vodítku je odkázán na spekulace. Měla její smrt něco společného s velkou obchodní transakcí, jíž se účastnila? Nebo je třeba hledat viníka v jejím soukromém životě? Bennyho Griessela čeká sedm dní pekla.

Neviditelná zranění
Neviditelná zranění jsou příběhem dvou mladých lidí, do jejichž osudu krutě zasáhla válka.
Rút je šestnáctiletá dívka, která je společně se svojí matkou zařazena do transportu a místo toho, aby chodila do tanečních a prožívala své první lásky, prožije rok života v Terezíně, kde se setkává s Ervínem, dvaadvacetiletým mladíkem a milovníkem žen. Zde se jejich osudy rozdělí a Rút prožívá další válečné útrapy. Po válce se oba setkávají, ale Ervín už je jiný. Jen on totiž zná své strašlivé tajemství…





Kraj padavých větrů
Příjemné klima s výhledem na hory – první případ komisaře Jennerweina.Během koncertu v idylických alpských lázních se z galerie zřítí muž přímo do publika – je na místě mrtvý. A divák, na kterého spadl, také. Komisař Jennerwein se pouští do vyšetřování případu – byla to nehoda, sebevražda, nebo vražda? Prodírá se rozcházejícími se výpověďmi svědků, místní mezitím spekulují požitkářsky u piva a v horách pofukuje teplý alpský fén. Proč je najednou vážený majitel pohřební služby Ignaz Graseger tak nervózní? Komisař Jennerwein se mezitím dostává na horkou stopu…
Podle románu byl natočen v Německu v roce 2011 i film Föhnlage - Ein Alpenkrimi.

Uklidňující omalovánky
Tato podmanivá kniha je plná překrásných obrázků určených k vybarvení. Omalovánky s přírodními a zvířecími motivy ve vás probudí skrytého umělce. Jakmile necháte tvořit své vnitřní já, vaše mysl a tělo se zklidní.
Všechny krásky společně :-)
Přeji vám krásný páteční den a příjemně strávený víkend :-)

7 komentářů:

  1. Knihy jsem už zpozorovala,ale musím se ještě mrknou o čem vůbec jsou :)
    Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné knihy. Hlavně Neviditelná zranění by mě zajímala.
    http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, také jsem na ně zvědavá, však bude brzy recenze :-)

      Vymazat
  3. Knížky vypadají krásně :) Přeju příjemné čtení. :) Už se těším na recenze. :)
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Kraj padavých větrů má krásnou obálku, ale ten název je fakt zvláštní :) Krásné přírůstky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálka je opravdu povedená, ale bohužel, kniha mě zatím nijak moc neoslovuje, ale jsem teprve v půlce, tak uvidíme a název je opravdu zvláštní. Sice k věci, ale opravdu divný :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[