RECENZE: Kletba osudu - Tereza Mikulová

21.6.16

Pohádky ve skutečném životě neexistují, potlačila je drsná realita.
A proto tu máme knihy, které je uvnitř sebe ukrývají.
Vrací nás zpět do dětských let a dávají nám možnost nahlédnout do naší fantazie....
  • název: Kletba osudu
  • autor: Tereza Mikulová
  • žánr: Povídky, Sci-fi a fantasy, Pro děti a mládež
  • nakladatelství: Má Kniha.cz
  • počet stran: 36 (e-book)
...Anotace...
     Také jste jako malé děti milovaly pohádky? A co ta O Šípkové Růžence? Co kdybychom vám řekli, že se něco podobného stalo ve skutečném světě, věřili byste nám? Že ne? No, tak to si přečtěte tento příběh…
V den, kdy má Fran oslavit své osmnácté narozeniny, se píchne do prstu. Nikoliv však omylem, nýbrž úmyslně. V tom okamžiku se u ní projeví kletba, kterou na ni uvrhla nevlastní sestra její matky. Její tělo však neusne a stane se něco, co by asi nikdo nečekal…
     Velmi zajímavý a neobvyklý příběh, který je žánrově řazen do Fantasy, dokáže vtáhnout každého z vás.

...Recenze...
Zdroj
Terku Mikulovou asi mnozí z vás znáte, pokud ne, pak můžete navštívit její blog a trošku se s ní seznámit.

     Terka mi nabídla svojí prvotinu - Kletba osudu - ke zrecenzování. S radostí jsem samozřejmě kývla. Žádná kniha není špatná a stojí za přečtení. A když se svým způsobem má jednat o pohádkový příběh? Neváhala jsem.
     Knížka je to opravdu kraťoučká, můj e-book mi nabídl pouhých 36 stránek, což jsem měla během chvilky přečteno. Je to škoda, protože příběh má celkem dobrou myšlenku a pokud by se více rozvedla, pak by z toho byla opravdu velmi pěkná kniha pro odrostlejší děti.
     Terka nás ve svém příběhu zavede do současnosti, kde se osmnáctiletá Fran od své matky dozvídá, že byla prokleta svou tetou. Pokud se píchne, tak usne a už se nikdy neprobudí. Fran už na pohádky nevěří, ale matčino vyprávění celého příběhu ji přesvědčí. Ale nač čekat než se o něco píchne a tak se ráno v den svých osmnáctých narozeni, sama a dobrovolně píchne do prstu. A hle ono se nic neděje, mamka se spletla, věděla, že to zvládne... Jenže... po chvilce Fran usíná a za malou chvilku se v jejím mladém těle ocitá její teta, která se chce matce pomstít, za to, že Franin otec se nezamiloval do ní, ale do její matky. Tetka si užívá mladého těla a je odhodlaná si to ve Franině těle užít a trošku celé rodině zavařit. Musí však jednat rychle, je si jistá, že Fran se dokáže vrátit zpět, že je dostatečně silná. V jiném světě, kde čas běží jinak se ocitá Fran. Ve světe vlastních představ a snů, ve fantastickém světe, kde si může klidně i vyčarovat jednorožce. Fran musí splnit tři úkoly do určité doby, jinak navždy zůstane uvězněna v tomto světě mimo vlastní realitu.
Povede se Fran vrátit zpět a zachránit sebe a vlastně i svou tetu?

....Můj dojem...
   
     Musím samozřejmě přiznat, že kniha není perfektní, že potřebuje hodně moc doladit a rozepsat. Ale oceňuji Terky snahu a odvahu. Já sama za sebe mohu říci, že pokud by knihu přepsala a opravdu si lépe pohrála s námětem, klidně bych si ji ráda přečetla. Bylo by to krásné pohádkové čtení a nejen pro mládež!
     V příběhu se střídá skutečný a současný svět se světem fantazie osmnáctileté Fran, tam by bylo spousta prostoru pro pořádné rozepsání, dokonce ve vyprávění samotné matky o prokletém osudu. Příběh má potenciál, nemůžu říci, že ne, ale je třeba jej prostě uchopit a zapracovat na něm. Věřím, že se to Terce podaří!
     Obálka knihy je celkem vydařená, líbí se mi. Dokonce i název je hodně výstižný.
     Takže, Terko, chop se toho a dej nám mnohem víc ;-).
Dávám tři * za snahu.


Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji 
Knihu zakoupíte ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[