🔝 KNIŽNÍ TIP č. 46 + 47 🔝

23.11.17

Krásný čtvrteční den!

     dlužím vám tip z minulého týdne, proto pro vás mám dnes tipy rovnou dva! Dnes jsem vybírala z aktuálních novinek, které vás, jak doufám navnadí na dobré čtení. První kniha je druhý díl série o kouzelné knihovně, velmi originální fantasy a druhá kniha je celkem zajímavá a oceněná krimi. Takže pojďme na to!

📖 TIP pro 46. týden 📖


Anotace:

Slovo je mocnější než meč. Většinou…Život agentky a Knihovnice Irene, toho času působící v jedné z alternativních verzí viktoriánského Londýna, začíná být jednotvárný. Sbírá pro tajemnou Knihovnu významná beletristická díla a hezky zapadá do místní společnosti. Ale když je její učedník Kai, drak královského původu, unesen fae, její pečlivě vymyšlený život v utajení se začíná hroutit.Kaiův únos by mohl vyvolat konflikt mezi silami chaosu a řádu, který by zasáhl všechny světy a dimenze. A lidstvo by se mohlo octnout uprostřed křížové palby. Aby tomu zabránila, bude se Irene muset spojit s místním vůdcem fae a vydat se hluboko do světů chaosu, do verze Benátek plné temné magie, prapodivných náhod a neustálých oslav Karnevalu. Tam bude muset svého přítele zachránit dřív, než se z něj stane první oběť katastrofické války.Ale vyznat se v bouřlivé krajině politiky fae vyžaduje více než Ireninu akademickou moudrost a mrštný jazyk. Aby zabránila Armagedonu, bude možná muset obětovat vše, co je jí drahé...

Info o knize:

Nakladatel: Omega
Série: Neviditelná knihovna (2.díl ze 3)
Jazyk: česky
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2017/11
Počet stran: 416
Typ, vazba: Kniha, pevná

Co dodat:

  • rozhodně jde o originální knihu
  • recenze prvního dílu - ZDE
  • očekávejte nevšední příběh, nevšední svět a tak trochu i hotový fantasy mišmaš
  • první díl byl bezesporu zajímavý, ale dodnes vlastně nevím, jestli převládají pocity pozitivní nebo rozporuplné
  • kdo si oblíbil první díl, tak je druhý díl nutností
  • podle anotace na nás opět čeká příběh nabitý akčností a opět se můžeme těšit na magický jazyk aj.

📖 TIP pro 47. týden 📖

Anotace:

Glass Key Award za nejlepší severské krimi, stejně oceněni Stieg Larson, Jo Nesbo, Jussi Adler-Olsen
Na pláži ostrova se najde havarované auto, na zadním sedadle kartonová krabice a v ní tělo chlapečka. Nikdo neví, jak se mrtvé dítě jmenuje, a po řidiči vozu není nikde ani stopa.Vražda je to poslední, co na ostrově potřebují. Bary a větrem bičované pláže jsou už tak poloprázdné a místní policie je pod tlakem, aby vyšetřování ukončila co nejdříve.Samotářský taxikář Erhard Jorgensen, jenž vidí více než ostatní, však policistům nedá pokoj a nedovolí, aby od vyšetřování upustili – nemá co ztratit. Přerušil vztahy se ženou i dítětem a žije životem poustevníka.Otázkou je, zda starý muž, který neví nic o technických vymoženostech moderního světa, dokáže vyřešit vraždu a postavit se vlastní pohřbené minulosti…

Info o knize:

Nakladatel: Mladá fronta
Jazyk: česky
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2017/11
Počet stran: 496
Typ, vazba: Kniha, pevná

Co dodat: 

  • jako, ta obálka!
  • ocenění za nejlepší severské krimi!
  • záhada mrtvého dítěte!
  • samotářský taxikář, který bude bystřejší než policie?
  • must have!
  • tuším tajemství minulosti
  • takže, jistě chápete...
Tak co na to říkáte, nalákala jsem vás?

4 komentáře:

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[