RECENZE: Podfuk - Janet Evanovich, Lee Goldberg

24.5.17


Chyť mě, jen ty to dokážeš...

Lupič a agentka FBI
rozehrávají
dokonalou
hru...


Info o knize:

  • název: Podfuk
  • orig. název: The Heist
  • série: Nick Fox a Kate O´Hareová (1.)
  • autor: Janet Evanovich, Lee Goldberg
  • žánr: literatura světová, humor, detektivní
  • rok vydání: 05/2016
  • nakladatelství: Mystery Press
  • počet stran: 255

Popis děje: 

     Dejte dohromady geniálního lupiče a nezlomnou agentku FBI a vznikne vám dvojice, kterou budete milovat. Dvojice autorů J. Evanovich a L. Goldberg nám přináší neotřelou detektivku plnou humoru, akce a geniálně provedených lží. 

     Kate O´Hareová pátrá po Nicku Foxovi už nějaký ten pátek, jenže ten zpropadený ničema stále utíká a ještě se u toho náramně baví. Zdá se, že Kate se stala jeho oblíbeným terčem výsměchu a falešného hraní. Nick je podfukář jako vyšitý. Dokáže přelstít kohokoli na koho si jen ukáže a neskutečně ho baví přivádět Kate k šílenství. 

     Jenže ani Nick není nepolapitelný a Kate se povede husarský kousek. Nick je zatčen a Kate konečně docílila svého. Ovšem, na jak dlouho???

     Háček je v tom, že Nick je prostě stále ve hře, on je scénárista a všichni ostatní jsou jeho loutky. Před očima se nám rodí další velký podfuk, na koho ale tentokrát?

Fox byl celosvětově hledaný podvodník a zloděj, známý pro nestydatou drzost svých riskantních akcí a hlavně pro to, jakou radost měl z jejich organizování. Nezáleželo na tom, jak moc riskoval, vždycky se znovu vrátil a ještě navýšil sázky.
     Nick přesvědčí vedení FBI, že jeho pomoc, by se jim náramně hodila. Přemýšlí stejně jako ostatní zločinci a jako bonus je takovým nenápadným kouzelníkem ve světě lží, peněz a podvodů. 

     Nick má za ušima a FBI si je vědoma toho, že je pro ně želízkem v ohni a proto přistoupí na jistou dohodu...Nick bude pro FBI pracovat! A kdo jiný by mu měl stát po boku, než Kate! Ta je samozřejmě "štěstím bez sebe". Oheň a voda! Neslučitelné se má stát silným spojením. Kate má za úkol Nicka chránit, protože je stále považován za zločince na útěku, ale přitom ho i sama hlídat a ještě si krýt záda před ním samotným. 
 
     Nesourodá dvojice dostává nový úkol. Je na čase sestavit nový hráčský tým. Vše musí být dokonalé, aby tenhle podfuk dopadl na výbornou. Lupič loví padoucha a poctivá agentka FBI si k tomu přidá své. Kočkovaná může začít. Pohodlně se usaďte a dávejte pozor, protože můžou napálit i vás!

Nick se s úsměvem zvedl z podlahy. "Tohle jste si nechala doručit?
Granátomet?"
"Žádná holka by bez něj neměla vyjít z domu," odpověděla Kate a odhodila zbraň na pohovku, jako by to byla kabelka.

Můj dojem:

     Jako první bych asi měla zmínit, pokud to nevíte, že autorka Janet Evanovich je bestsellerová autorka, podle jejíž knihy byl natočen film Slečna nebezpečná, ve kterém hlavní roli hrála Katherine Heigl. Zmiňuji to proto, abyste si mohli udělat lepší obrázek o žánru této knihy.

     Čtení jsem si opravdu užívala. Kniha je zvláštní směsicí humoru, akce i napětí a přesto působí oddechově a nenáročně. Příběh je psaný s lehkostí a jednoduchostí. Přijdou chvíle, kdy se opravdu s chutí zasmějete a i chvíle, kdy si budete okusovat nehty. Velice povedené. Nechci přirovnávat, ale styl této knihy mi připomněl mnoho filmů, tedy pouze námětem "podfuku".

     Co se hlavních hrdinů týká, budete je prostě zbožňovat. Klasická kočkovaná, jenže tahle je ještě okořeněna o dokonalý plán a geniální lži. Přes počáteční nedůvěru se zde pomalu rodí cosi, co zatím nelze dokonale popsat...nechme se překvapit, myslím, že se máme nač těšit.

     Knihu velmi ráda doporučuji všem, kteří mají rádi lehčí a svěží knihy, které nejsou náročné na přemýšlení, ale i tak plně obohatí a uspokojí. Už teď se moc těším na další díl s názvem Štvanice.
Hodnocení: 90%
Za recenzní e-book děkuji nakladatelství Mystery Press.

Anotace knihy:

ON JE LUPIČ-GENTLEMAN. ONA AGENTKA FBI. EXTRÉMNĚ VÝBUŠNÁ KOMBINACE!
Těžko si představit nesourodější dvojici, než je Nick Fox a Kate O’Hareová. On je prvotřídní podvodník a zloděj, ona zvláštní agentka FBI, která mu posledních pět let šla po krku.
Jenže právě když se Kate podaří Nicka konečně zatknout, vytasí se Nick se svým nejlepším švindlem vůbec – přesvědčí FBI, aby ho tajně zaměstnala, a navíc mu za parťáka přidělila Kate.
Ve spletitém podfuku si budou muset společně poradit s fingovanými únosy, falešnými identitami a zběsilými honičkami s policií i indonéskými piráty. Pokud se dřív nezabijí navzájem.

6 komentářů:

  1. Mystery Press vydává jednu skvělou knížku za druhou! :-) Budu si je muset pořídit ;-) Skvělá recenze, Míšul

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Soni. Fakt se jim daří a těším se teď na tu novou novinku :-)

      Vymazat
  2. Tak jestli se ti tak moc líbil podfuk, tak že štvanice bys mohla být nadšená! Mě na této knize mrzel ten natahovaný začátek, než se to všechno rozjelo. U podfuku to šlo ráz naráz a byla to jízda :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Je to zvláštní, ale tato autorka mě vůbec neláká a ani nevím proč :) Ale skvělá recenze jako vždy, Míšo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Šárko. Myslím, že to bez ní v životě přežiješ ;-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[