RECENZE: Prokletý princ - Erin Watt

7.8.17





Fáze ničení pokračuje i v druhém dílu!


Info o knize:

  • název: Prokletý princ
  • orig. název: Broken Prince
  • série: Royalové (2.)
  • autor: Erin Watt (pseudonym)
  • žánr: světová literatura, romány, romány pro ženy
  • rok vydání: 07/2017
  • nakladatelství: Baronet
  • počet stran: 320
     Tato série je zbraní hromadného ničení! Elle Kennedy a Jen Frederick se prostě rozhodly, že nás polapí do svých spárů, okouzlí a zničí. Berte to v uvozovkách, samozřejmě. Tím ničením myslím ten fakt, že nám vždy na konci připraví infarktový závěr. 

     Nevím jak vy, ale já jsem Royalům naprosto podlehla. Po Papírové princezně jsem se konečně dočkali Prokletého prince, který rozhodně nezaostával a nezklamal. Údělem druhých dílů je poloviční zatracení a zbytečnost. Dle mého názoru se to u Prokletého prince nestalo. 
Ella otevře pusu, něco říká. Neslyším to. Jsem v díře plný pocitu viny a odporu k sobě, v díře, z který se nedokážu vyhrabat. Jenom na ni zírám. Na svoji holku. Na tu nejkrásnější holku, jakou jsem kdy viděl. Nedokážu odtrhnout pohled od těch zlatých vlasů a velkých modrých očí, který mě prosí, abych jí to vysvětlil.
     Začalo to spalující nenávistí, ze které vykvetla vášeň a láska. Cit, pro který v domě Royalů není místo, protože zde panuje tíseň, napětí, smutek a vlastně i nenávist. Jenže když se Ella ocitla v luxusním sídle u svého opatrovníka, vše se změnilo. Nastalo období pekla, ale i citového rozpuku. 

     Vy, co jste četli Papírovou princeznu jistě víte, do jakého světa Ella vstoupila. Do světa, do kterého nepatří, a do kterého ji nechce nikdo přijmout, ani její nová rodina. Respektive její noví "bratři".

     První infarktový stav nastal na konci prvního dílu, kdy Ella utíká od Reeda a od celé jeho rodiny. Utíká se zlomeným srdcem. Jenže Royal starší se opět postará o to, aby ji našel  a "donutil" ji se vrátit.

     Ella se vrací zpět do paláce a nevěří svým vlastním očím. Vše je téměř v troskách, ona byla pojidlem. Ona byla člověkem, který do této zpropadené rodiny přinesl čerstvý vzduch a čistou lásku a laskavost v srdci. Odpustí ovšem Reedovi jeho zradu? Dokáže se přes to přenést? 

     Očividné změny nastaly nejen v domácnosti Royalů, ale také ve škole, kde si každý dělá co chce a vláda našich hochů pomalu ztrácí na jistotě. Ella se tedy vrací přímo do jámy lvové na školním poli! 

     Co se druhého infarktového stavu týká, snad vám to ani raději psát nebudu...
Všechno je tu stejné. I Reedova vůně na mém polštáři, jako by tu spal každou noc od chvíle, co jsem odešla. Odhodím polštář na podlahu a v duchu si poznamenám, abych si koupila nové povlečení.
     Pozor! Čtení druhého dílu je opět silně návykové a kdo ještě nepodlehl, pak si může být jistý, že tentokrát už ze spárů obou autorek jen tak neuteče. Opět neskutečně čtivé a i přes to, že jde o druhý díl, není jen takovým doplňkem. Můžeme se těšit na další školní eskapády i trable s touhou a ztracenou láskou. Wow efektů je v knize hned několik a buďte si jisti, že se vám nejednou zvedne tlak. A pokud ne v průběhu čtení, tak na konci jisto jistě! 

    Opět perfektní a hrdě se hlásím k Royalmánii! Ach, ty prokleté série. Nejdříve jsem si myslela, že půjde o trilogii, ale na goodreads jsou nějaké náznaky dalších dílů! To nepřežiji. Třetí díl by nám měl Baronet naservírovat už v září. To se ještě vydržet dá, ale pokud to bude opět končit otevřeně, tak to se mnou asi sekne. A to fakt, že jo!!!

Doporučení? Vy jste to jako ještě nečetli? Blázni!!!
Hodnocení: 95%

Anotace:

Reed Royal má vše, co by si mohl přát: vzhled, postavení, peníze. Dívky na elitní akademii Astor Park stojí frontu, aby si s ním mohly vyrazit, a kluci mu závidí, jenže Reedovi nikdy nezáleželo na nikom jiném než jeho rodině – dokud mu do života nevstoupila Ella Harperová.To, co začalo spalující nenávistí a plánem, jak nové otcově chráněnce udělat ze života peklo, se brzy změní v něco silnějšího. Chce ji mít nablízku a zajistit jí bezpečí. Když ji však Reed jedinou hloupou chybou odežene a uvrhne tím rodinu Royalů do chaosu, začne se mu život rozpadat pod rukama.
Ella ho už nechce. Tvrdí, že jeden druhého jen ničí.
Možná má pravdu.
Tajemství. Zrada. Nepřátelé. Nic podobného Reed dosud nepoznal, a pokud chce získat svou princeznu zpět, musí dokázat, že jí za to stojí.

5 komentářů:

  1. To je v prčicích :D :D Tak skvělá recenze a tak málo času :D Jáááá se musím dostat nejdříííve k té jedničce proboha :D Pomoooc :D Ale parádní recenze Míšo, já prostě miluju, když je člověk z knihy nadšený a dává to znát na každém řádku. (u tebe specielně :-) ) :-* :-* Jen tak dál a více takových knih :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. oprava *v každé řádce*** - i moje nadšení bylo moc uspěchané :D :-)

      Vymazat
    2. Veru, ty jsi romantická duše, taky ti to sedne, toho se nebojím. Mě to dostalo, fakt je to super :-)

      Vymazat
  2. Popis "Infarktový stav" je opravdu výstižný !!! lepší popis bych pro ty scény asi jen těžko hledala. Ta druhá pro mě byla naprostý vrchol všeho... Prostě druhá várka ničení opět nezklamala!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[