RECENZE: Element ohně: S vědomím konce - Molly Crow

25.9.17




Jsem živoucí oheň!
Ale hlavně jsem vaší zkázou!


Info o knize:

  • název: S vědomím konce
  • série: Element ohně (1.)
  • Molly Crow (pseu)
  • žánr: dobrodružné, literatura česká, fantasy
  • rok vydání: 08/2017
  • nakladatelství: Klika
  • počet stran: 288
     Tento život není její první a možná ani poslední. Rodí se stále s tím samým posláním, ale zatím se jí ho nepodařilo dotáhnout do zdárného konce. Konce a to doslova!

     Sally Bakerová je elementem ohně v lidské podobě. Živoucí bytost s ohnivou duší. Doposud vždy zemřela kvůli vlastní chybě a znovu se narodila se stejným posláním. Oheň ji nutí splnit svůj úkol, ale její lidská podoba už má dost všeho toho zla a touží po normálním životě. Po životě vysokoškolačky, která se nemusí stranit své vlastní rodině a která si bude moci užívat lásku, jako všichni ostatní.


     Dokáže si udržovat od všeho a od všech odstup. Dokáže si poradit s čímkoli. Ale když se jí do cesty připlete nový spolužák Brian. Najednou je všechno nestabilní, stejně jako tlukot jejího srdce. Ač se snaží sebevíc, nedokáže si od něj udržet odstup. Oheň v její duši i těle se bouří, ale zatím ho umí udržet na uzdě, ale na jak dlouho? Nesmí zapomenou proč kráčí po této zemi. Musí vyhubit parazity. Musí je zničit. Tentokrát už neselže. Najde svoje sestry: vodu, vzduch, zemi a dokončí to, pro co jsou stvořené.

     Sally Bakerová je chodící smrt a zkáza. Ale zdá se, že se zamilovala. Je vůbec možné, aby se tak stalo? Dovolí jí to její ohnivá stránka? Nebo udělá to pro co je zrozena a spálí všechno na popel? Ona si totiž žádné "rozptýlení nemůže dovolit!


Můj dojem:

     Tak tohle se mi fakt moc líbilo! Kniha by měla být z žánru fantasy. Což také je, ale spíše je to skvělá love story s okrajovými prvky fantasy. Ačkoli musím uznat, že stránka elementu nebyla na začátku knihy plně využita, tak ale také musím uznat, že mi to vůbec, ale vůbec nevadilo, protože mi to autorka vynahradila krásnou romantickou linkou.

     Máme tady hlavní hrdinku, která je elementem ohně, má jasný úkol, který ji ale maličko zamotá setkání s pohledným spolužákem. Říkáte si klišé? No, asi vlastně ano, ale sakra dobré! A může za to právě ten oheň, který je zpočátku hodně držený na uzdě, ale přesto dává tušit, že nebezpečí může číhat při sebemenším dotyku.

     Hlavní hrdinka Sally mi přirostla k srdci, je silná, nebezpečná, ale také a bohužel pro ni - lidská. Brian - no, tak to je kapitolka sama o sobě. Povím vám, je to dobré, hodně dobré. Překvapivě dobré! Knížku jsem přečetla celkem rychle, nedalo se od ní totiž odtrhnout a rozhodně potěší milovnice zaláskovaných knih, ve kterých je špetka té fantastiky, nebezpečí a  nějaký ten "sakra" velký zádrhel.

     První polovina knihy je věnována hlavně hlavním hrdinům a jejich seznamování a oťukávání, druhá půlka už dostává slušné ohnivé grády. Tedy ne, že by je ta první půlka neměla. Slušně to tam jiskřilo. Na mě kniha, zkrátka a dobře, zapůsobila a to dost. Doufám, že autorka nám brzy přinese další díl. Myslím, že má nakročeno k velmi slušné sérii. Psát rozhodně umí. U mě je potřeba dalšího dílu prostě nutná!
Hodnocení: 80%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji samotné autorce.

Anotace knihy:

Prožila už stovky životů, ale nikdy je vlastně opravdu nežila.
Teď, v těle Sally Bakerové, má dost zabíjení a přeje si jediné: být normální. Jenže oheň v jejím nitru stále doutná a čeká na sebemenší zaváhání, aby lidstvu znovu ukázal svou sílu. Sally bude stát hodně sil udržet ho v sobě. A jakoby už neměla dost problémů sama se sebou, potká Briana. Prvního muže, který v ní zažehne žár, jaký dosud nepoznala.
Dokáže se Sally i přes všechny nové pocity ovládnout, nebo se lidé mají mít opět na pozoru? A co Brian, může vůbec obyčejný smrtelník tenhle ohnivý románek přežít?

2 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze :) Kniha mě zaujala už minulý měsíc, ale nějak jsem na ni zapomněla :) Určitě se po ní podívám, vypadá to lákavě :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[