RECENZE: Mise Sinaj - Gregg Loomis

16.10.17





Mocná síla záhadné zlaté "krabičky"


Info o knize:

  • název: Mise Sinaj
  • orig. název: The Sinai Secret
  • série: Lang Reilly
  • autor: Gregg Loomis
  • žánr: romány, thrillery, historie
  • rok vydání: 09/2017
  • nakladatelství: Mystery Press
  • počet stran: 288
     Lang Reilly je zpět a zase o něco více akční. Gregg Loomis je tak trochu nový Dan Brown, ano to je asi nejbližší a nejlepší přirovnání, jaké vám mohu nabídnou. Mise Sinaj je už třetím dílem úspěšné série se skvělým a sympatickým Langem - právníkem a tak trochu obyčejným chlápkem. Jednu část jeho života v jeho životopise rozhodně nenajdete. Lang totiž kdysi pracoval pro tajné služby. Takže jeho výcvik, mysl i dovednosti, jsou mu už potřetí k dobru!

     Opět se nám náš milovaný Lang, čirou náhodou, zaplétá do nepříjemností. Tentokrát se domnívá, že to souvisí s jeho nadací, ale je tomu skutečně tak? Proč by dvě vraždy měly něco společného s nadací vybudované na památku jeho sestry a synovce? Možná jde jen o náhodu, že oba zabití vědci mají společného jmenovatele a tím je právě Lang a jeho nadační fond. 

     Lang se už potřetí vydává po stopách vrahů a opět se dostává do víru dávno zapomenuté historie. Jeden z vědců totiž objevil starověký rukopis, jehož obsah sahá až k samotnému Mojžíšovi a faraonu Achnatonovi. Co se ale v rukopise skutečně skrývá za informace? Takové, které by mnohým mohly zachránit životy a také takové, pro které je někdo ochoten zabíjet bez rozmyslu.

     Lang procestuje opět kus světa, všude mu půjde "kdosi" po krku a on se ničím a ani nikým nenechá zastrašit. Pomalu si totiž zvyká na to, že od smrti jeho sestry, se mu smrt lepí na paty čím dál častěji. 

     Vyrazme si na střední východ a prozkoumejme jednu prastarou záhadu, spásu i možnou zkázu lidstva! Vydejme se k hoře Sinaj, pojďme najít božskou manu - mise může započít!


Můj dojem:

     Gregg Loomis se toho nebojí, přichází s další skvělou "konspiračkou". A také nám více přitvrzuje! Maličko, díl od dílu, upouští od našlapané historické linky, ale o to více nám nabízí tu akční.

     Přiznám se, že mě celkem dost mrzí, že se už autor té historii a bádání nevěnuje tolik, jako tomu bylo u prvního dílu Případ Pegasus. Ten historický podtext byl totiž fenomenální. Konspirační teorie co se světa a církve týkají, já prostě miluju! 

    V Aktech Julian si vzal Loomis na paškál německé nacisty a tam už bylo dost znát, že se hlavní linkou stává právě ta akční. Možná to mnozí z vás ani nepostřehnou, protože i tak je kniha nadupaná, zajímavá a nesmírně čtivá, ale já to díl od dílu opravdu pociťuji. Chybí mi to šťourání v historii a domýšlení si, zda jsou některé věci skutečně možné či nikoli. Ale to je asi tak jediná výtka, kterou ke knize mám.

    Co se akce týká, tak knize nechybí absolutně nic. Náš hlavní hrdina se znatelně mění, je statnější, nebojácnější. Více se v něm probouzí instinkty, které v prvním díle ještě spaly. V Misi Sinaj už jsou probuzené naplno a Lang se nemá vůbec zač stydět. Těšte se na přestřelky v mnoha koutech země.

     Chválím skvostnou českou obálku, povedla se - stejně jako ty předchozí. Mají šmrnc, dýchají záhadou i tajemstvím.

    Čtení knihy jsem si opravdu užila. Gregg Loomis si umí čtenáře naklonit na svoji stranu a pomalu ho sunou kupředu a pozvolna mu dávkovat adrenalin do krve. Opět další povedený kousek z nakladatelství Mystery Press! Jen tak dál, na další Langovy lapálie se moc těším. Jsem zvědavá, co nám Loomis nachystá na příště!
Hodnocení: 80%
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Mystery Press!

Anotace:

SMRTÍCÍ TAJEMSTVÍ STAROVĚKÉHO RUKOPISU STŘEŽÍ BIBLICKÁ HORA CHORÉB…

Dva vědci – jeden v Amsterdamu a druhý v Atlantě – jsou zavražděni. Zpočátku se zdá, že mezi nimi existuje jediná spojitost: Lang Reilly. Koneckonců oba muži pracovali pro jeho nadaci. Jenže když někdo po Langovi pro výstrahu vystřelí, jen podpoří jeho odhodlání dobrat se pravdy.

Pátrání zavede Langa do Bruselu, Káhiry, Vídně, Tel Avivu… až k nebezpečnému tajemství pohřbenému hluboko v minulosti. Jak souvisejí vraždy vědců s nedávno objeveným starověkým rukopisem? Jaká odhalení obsahuje a kdo je ochotný zabíjet, jen aby zabránil jeho rozšifrování?

Aniž by narušil již tak křehkou rovnováhu sil na Středním východě, musí Lang zůstat naživu dost dlouho, aby našel odpověď na záhadu, s níž si historikové nevědí rady už celá staletí.

2 komentáře:

  1. Pěkná recenze, kniha vypadá zajímavě. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny jeho knihy za to stojí, pokud ti vyhovuje styl D. Browna, tak tohle ti bude vyhovovat také :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[